Malin i Ratan

Härliga handgjorda tvålar av Malin i Ratan utanför Umeå. Hon gör fantastiska tvålar som passar till hela kroppen, ansikte och hår. De är gjorda på de finaste ekologiska ingredienserna. Finns både med och utan doft.

Malins tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor. Huvudingrediensen är kallpressad svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor. 

Handgjord Ekotvål är så mycket mer än bara en tvål. Den ger en len hy, frisk hårbotten, naturligt hår och ett lugnt, miljöklokt hem.

Du kan använda tvålarna för så gott som all din rengöring – de är milda nog att använda i ansiktet, passar bra till händer och kropp, som raktvål eller som schampo/balsam. Det är enkelt att arbeta upp ett härligt lödder med dem, vilket vi vet uppskattas extra mycket av de som använder tvålen som schampo och kroppstvål. Tvålarna kan användas på både vuxna, barn och djur.

För vissa tvålar är receptet anpassat så att de ska passa extra bra till schampo för olika hårtyper, rakning, skrubb eller som hushållstvål. I bilden längst ner på sidan (tvålguiden)  kan du se vilka tvålar som passar till vilken hårtyp. Tvål till kropp och händer följer samma schema, längst till vänster tvålarna som passar bäst till torr och känslig hud.

Tvålarna trivs bäst om de får hänga eller ligga luftigt, tex på en luffa-kudde. Det kan också vara bra att växla mellan två tvålar, då hinner de torka upp mellan användningarna och räcker längre! 


Kolla in guiden längst ner på sidan så vet du vilken tvål just du ska välja!